حکمت نیوز 

علیرضا زاکانی، روز دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ در کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، با اشاره به اینکه روز گذشته روز شهید بود و امروز به یاد شهدا به استقبال حضرت علی اکبر (ع) و میلاد آن حضرت رفتیم که گل سرسبد شهدا است، اظهار کرد: سوالی که به ذهن ما می‌آید این است که چرا باید مکرراً یاد شهدا را زنده نگهداریم؟ از ۷۷ سال پیش که جنگ جهانی دوم پایان یافت، دو رقیب به عنوان شوروی و آمریکا با هم دعوا داشتند، به جز موقعی که انقلاب بنای پیروزی داشت و این مهم رقم خورد و آنها تنها بر سر مواجهه با انقلاب با هم تفاهم داشتند. در جنگ تحمیلی نیز جنایت‌ها و اقداماتی انجام دادند تا این انقلاب نضج نگیرد و به حیات خود ادامه ندهد.

وی افزود: سال ۷۰ که شوروی فروپاشید و بوش پدر نظریه نظم نوین جهانی را مطرح کرد، تنها صدای حقی که از جهان بلند می‌شد، صدای جمهوری اسلامی بود؛ سال ۸۰ بعد از آنکه ۱۰ سال تلاش آن‌ها نتیجه نداشت، عملاً وارد میدان شدند و در افغانستان و عراق مستقیم دخالت کردند. به طوری که نقشه‌ای را برای این منطقه ترسیم کردند تا بتوانند همه کشورها را بر مدار تفکر خودشان سامان دهند و آمریکا تحت عنوان خاورمیانه بزرگ این کشورها را بر اساس تفکرات خود متحول کند و حمله به برج‌های دوقلوی آمریکا بهانه این کار بود.

زاکانی ادامه داد: دشمنان تا امروز شکست خورد و هر بار که به غزه حمله کردند نیز شکست خوردند؛ وقتی سال ۸۵ در لبنان ابهت اسرائیل شکست و در جنگ ۳۳ روزه رزمندگان حزب الله پیشانی غده سرطانی منطقه را به خاک مالیدند، سیدحسن نصرالله سفری به تهران داشت و ما توفیق دیداری با ایشان داشتیم؛ در آن دیدار ایشان خاطره‌ای تعریف کرد با این موضوع که یک فرد سرمایه دار و متمولی در لبنان داریم که امکانات و سرمایه زیادی را برای جنگ با اسرائیل به میدان آورد و در طول جنگ ۳۳ روزه، همه امکانات این فرد توسط اسرائیل نابود شد؛ بعد از جنگ و پیروزی حزب الله ایشان را درهم و ناراحت و به هم ریخته دیدیم؛ با خود گفتیم به دلیل نابودی امکاناتش متأثر است و به او دلداری می‌دادیم اما جواب او این بود که خدا مرا لایق نمی‌داند چرا که فرزندی در جبهه داشتم که شهید نشده و اگر لایق بودم خداوند فرزندم را به شهادت می‌پذیرفت.

شهردار تهران اضافه کرد: وقتی این موارد را مرور می‌کنید که از سال ۶۱ که اسرائیل به جنوب لبنان حمله کرد و سال ۸۰ از آنجا عقب نشینی کرد، میزان تحمیل خسارت را با میزان مقاومت و دستاوردهای آن برای لبنان مقایسه می‌کنید می‌بینید که در دوره ذلت و تن دادن به دشمن، تلفات بیشتری شامل حالشان شده، در حالی که در دوره عزت و ماندگاری از شرایط بهتری برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه جنگ امروز جنگ اراده‌ها است، تاکید کرد: در همه حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در حال جنگ با رقبا هستیم اما مهم این است که چه کسی اراده برتر را دارد و دست به ریسمان الهی می‌اندازد و اینجاست که تفکر و فرهنگ شهید و شهادت آشکار می‌شود.

زاکانی افزود: تمام تلاش بدخواهان این است که امید را در جامعه بکشند؛ چرا که با امید می‌توان به سمت قله حرکت کرد و به الگو تبدیل شد و جامعه الگو را به جامعه جهانی معرفی کرد. آن موقع است که برای کسانی که سالیان سال مردم را به دنبال سراب می‌کشانند، حرفی برای گفتن خواهیم داشت.

لزوم توسل به شهدا و الگو گرفتن از آنان

زاکانی عنوان کرد: ما نیز وظیفه داریم از طریق خدمت و کارآمدی، این امید را در جامعه ایجاد کنیم، همچنین باید به جهاد تبیینی که امام و رهبر جامعه مطرح کردند، عمل کنیم و به دیگران بگوییم که چه موفقیت‌های بزرگی را در سال‌های مختلف داشتیم و خدمت به مردم و پیشرفت و آبادانی مادی و معنوی را در کشور و گره از زندگی مردم باز کردن را دنیا؛ کنیم؛ اینجاست که توسل به شهدا و الگو گرفتن از آن‌ها برای ما موضوعیت پیدا می‌کند.

شهردار تهران یادآور شد: در ایران با شهدایی مواجهیم که طی ۴۳ سال از لبیکی که گفتند، به همه آنچه از آنها طلب شد ادای دین کردند و به یک اسوه تبدیل شدند؛ بنابراین باید فرهنگ شهادت را در عمل در جامعه ترویج کنیم؛ باید توجه کنیم که اگر شهدا بودند امروز چه می‌کردند و باید همان کارها را امروز انجام دهیم؛ هر کسی باید کلاه خودش را قاضی کند و هر کجا که قرار می‌گیرد به وظایف خود عمل کند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد